Sale!

Ionizator apă Iva2 Silver cu ioni de argint

(O recenzie client)

800,00 lei

IVA2 cu ioni de argint este un aparat compact de uz casnic care permite prepararea apei ionizate (apă alcalină sau „apă vie”), cu funcția suplimentară de apă argintată. Apa cu ioni de argint coloidal sau „apa argintată” este un antibiotic natural, recomandat în multe cazuri ca alternativă la antibioticele sintetice din farmacii. Ionizatoarele (alcalinizatoarele) cu argint coloidal au certificate de conformitate emise în Federația Rusă și au fost premiate în 2004 și 2005 în cadrul Salonului Internațional de Inovații din Moscova (cel mai mare forum de inventatori și dezvoltatori în sfera de științe tehnice și industrie din Rusia).

Descriere

Setul cuprinde: un ionizator (capac cu schema electrică, recipient de bază, recipient detașabil), un set de separatoare din carton (5 buc.), un set de separatoare din hârtie de calc (10 buc.), suport pentru separatoare din hârtie de calc, o cutiuță cu indicatoare (testere) pH și, pentru modelul de față, un electrod din argint (puritate 999,9, greautate 9,7±0,1 g).

Cum funcționează: ionizatoarele IVA 2 sunt statice: recipientele ionizatorului (capacitatea 1,4 litri) se umplu cu apă, apoi se montează capacul cu schema electrică și se setează timpul electrolizei (până la 30 de minute). Durata electrolizei determină caracteristicile fizice ale apei alcaline și a celei acide – pH 8,5 la apă alacalină, care se obține după aproximativ 10 minute. Rezultatul depinde de gradul de mineralizare a apei utilizate. Cu cât acesta este mai mare, cu atât mai eficientă este electroliza. Și vice versa – cu cât mai puține săruri minerale conține apa, cu atât mai mici schimbări se observă la parametrii fizici. Nu este recomandat să utilizați apa demineralizată în ionizator. Pentru a crește nivelul de mineralizare, puteți să adăugați un strop de sare (max. 3 gr), în recipiente.

Modelul IVA2 Silver permite, în plus, prepararea apei argintate (apă vie îmbogățită cu ioni de argint). Pentru aceasta, se scoate recipientul detașabil, se montează electrodul de argint și se setează timpul dorit de electroliză.

Întreținere

După electroliză, impuritățile și sărurile se sedimentează în apa alcalină. Cantitatea sedimentului arată calitatea apei utilizate. Aceste impurități pot murdări separatorul din recipientul detașabil și catodul (electrodul deschis). De aceea, se recomandă ca electrodul deschis să fie curățat din când în când cu o cârpă cu oțet sau apă acidă. Pentru a preveni deteriorarea stratului de ruteniu, este interzisă spălarea electrodului negru. Capacul cu schemă electrică nu se spălă cu apă! Separatorul (membrana) utilizat se schimbă în mod regulat și reprezintă singurul element consumabil al ionizatorului. Setul inițial cuprinde 5 separatoare din carton și 10 din hârtie de calc. Membranele sunt făcute dintr-un material special, conform cerințelor pentru materiale utilizate pentru electroliză. Utilizarea altor materiale este strict interzisă. Alegerea între separatoare din carton sau din hârtie de calc, se face de obicei în funcție de preferințele personale. Se pot observa mici scurgeri prin separator – acestea sunt normale și nu afectează calitatea apei obținute. Dacă apa curge tare, separatorul trebuie înlocuit. Durata folosirii unui separator depinde în mod direct de calitatea apei, dar nu depășește 1 lună. Costul unui set adițional de separatoare din carton (5), sau din hârtie de calc (10), este 15 RON.

Garanție

Garanția produsului este de 24 luni după data achiziționării, cu condiția utilizării conform cerințelor din instrucțiunile producătorului. Garanția nu este valabilă în cazul defectelor datorate distrugerii mecanice a aparatului sau apărute în urma nerespectării instrucțiunilor de utilizare și a cerințelor de siguranță.

Oricât de eficientă ar fi producția, întotdeauna există un anumit procent de produse cu defecte de fabricație. Verificăm toate ionizatoarele primite, dar posibilitatea unei probleme de funcționare niciodată nu va fi 0%. De aceea, este esențial să descriem clar cum se procedează în cazul în care ați întâmpinat vreo problemă cu ionizatorul achiziționat.

Dacă se observă defecte de funcționare imediat după achiziționare, ionizatorul defect va fi înlocuit. În cazul în care defectele apar după ce ionizatorul a fost folosit, aparatul va fi trimis vânzătorului cu o descriere succintă a defectelor pentru a fi expediat la service-ul producătorului. Având în vedere că acesta este în Federația Rusă, reparația și expedierea pot dura mai mult timp, iar în această perioadă vă asigurăm un alt aparat în stare corespunzătoare, care va fi returnat vânzătorului după ce primiți ionizatorul reparat. Costurile trimiterii către vânzător vor fi suportate de cumpărător. Vânzătorul își asumă costurile expedierii către producător și, în final, către cumpărător.

ESTE STRICT INTERZIS:

  • Să dați jos capacul în timpul electrolizei, sau atunci când aparatul este pornit.
  • Să mutați aparatul pornit.
  • Să lăsați aparatul la îndemâna copiilor.
  • Să țineți aparatul pornit lângă surse de foc sau flacără.
  • Să continuați electroliza apei pentru mai mult de 30 de minute.
  • Să desfaceți sau să spălați capacul cu schemă electrică.
  • Să asamblați și să depozitați aparatul neuscat.
  • Nu lăsați capacul ionizatorului cu electrozii în sus – astfel, apa poate pătrunde în schema electrică.

Caracteristicile apei obținute

Apa acidă obținută cu ajutorul ionizatorului IVA 2 este transparentă, cu un gust acid și miros caracteristic (seamănă cu mirosul clorului dacă s-a utilizat apă cu adaos de sare (1%)). Are proprietăți bactericide și dezinfectante. Încetinește procesele biologice în organismul uman, scade tensiunea arterială, liniștește, îmbunătățește somnul, ajută în cazul durerilor articulare la mâini și picioare, întrucât are capacitatea de a dizolva depunerile de sare. Clătirea regulată a gurii cu apă ”moartă”, ajută la dizolvarea tartrului, oprește sângerările gingivale și dezinfectează în mod eficient cavitatea bucală. Apa „moartă” dezinfectează rufe, bandaje, încălțăminte, orice tip de recipiente, alimente, legume și fructe, suprafețe (în sere, depozite, ferme, încăperi pentru păsări etc.), pământ. Apa acidă este foarte eficientă pentru tratarea răcelii (în caz de curgere a nasului și dureri de gât), oprește diareea. Femeile pot să pregătească apa „moartă” cu vestitul pH 5,5 și să o folosească pentru a se spăla pe față, fără să cumpere produse cosmetice scumpe. Apa acidă pătrunde repede în corp, are reacție acidă puternică și umezește bine pielea.

Apa alcalină (catolit, apă vie) este tulbure, fără miros și foarte moale. Toate adaosurile din ea sedimentează foarte repede, lăsându-o transparentă. Sedimentul cuprinde și radionuclee pe care le conține apa utilizată – acesta nu se consumă. Apa ”vie” are un efect tonifiant, stimulator. Accelerează procesele biologice în organismul uman, crește tensiunea arterială, ajută la asimilarea meselor alimentare, accelerează metabolismul, crește pofta de mâncare, dă energie și vigoare. După tratarea cu apa alcalină, rănile se vindecă mai repede (inclusiv tăieturi, iritații, zgârieturi, ulcer gastric și duodenal, ulcer trofic, răni cangrenate). Bărbații în vârstă pot să utilizeze apa alcalină pentru tratarea adenomului prostatei.

De obicei se folosește apa vie cu pH 8.0 – 10.5. Pentru stropirea florilor, pentru păsări și animale se utilizează apa ușor alcalină (pH – 7.5 – 8.5). Diferența de 0.5 pH nu este semnificativă cu excepția acelor cazuri în care conform indicațiilor trebuie să consumați apa cu un anumit pH.

Apa alcalină prelungește viața florilor, sporește încolțirea semințelor, asigură roade mai abundente și mai rapide. Se folosește pentru a spăla rufe și vase, pentru degresarea suprafețelor, pentru stimularea creșterii păsărilor de curte, a purceilor etc.

Apa vie are sarcina electrică negativă (redox). Își pierde calitățile mai repede decât apa moartă și trebuie păstrată în vase din sticlă bine închise.

După cum vedem, proprietățile apei acide și cele ale apei alcaline sunt cu totul diferite. Dacă amestecăm apa vie și cea moartă, o să obținem apa obișnuită. De aceea, atunci când tratamentul Dvs. presupune utilizarea și a apei alcaline și a celei acide, trebuie să le consumați la un interval de cel puțin o oră.

De ce este mai ieftin?

Dacă sunteți la curent cu tendințele noi în domeniul sănătății, sigur ați auzit despre pH-ul ideal, apa alcalină și bicarbonatul de sodiu. Probabil v-ați și gândit să achiziționați un ionizator de apă, dar variantele disponibile pe piața românească sunt destul de costisitoare.

Ionizatorul „IVA2” este, din acest punct de vedere, cea mai bună soluție, cu un raport calitate/preț optim în momentul de față. Dar, suntem siguri, aveți îndoieli: dacă restul de aparate sunt așa scumpe, nu se poate ca acesta să facă treaba la fel de bine. Așa că vom clarifica un pic ce anume face un ionizator / activator de apă.

Cum funcționează un ionizator de apă?

Orice ionizator de apă este construit pe baza aceluiași principiu: electroliza.  Despre caracteristicile apei în urma aplicării curentului electric (unipolar) am discutat detaliat în articolele dedicate activării electrochimice și apei alcaline. În secțiunea de față ne uităm la structura aparatelor utilizate pentru electroliză.

Absolut toate ionizatoarele folosesc o schemă electrică relativ simplă și au un număr minim de doi electrozi: prin primul (anod (+)), curentul intră în electrolit, iar prin cel al-doilea (catod (-)) iese din acesta. Electrozii constituie cel mai complicat și cel mai scump element din orice ionizator de apă. În timpul unei reacții de electroliză curentul trece întotdeauna de la anod la catod. De aceea, electronii cu sarcină pozitivă care migrează spre catod sunt numiți cationi, iar electronii cu sarcina negativă care migrează spre anod sunt numiți anioni. În urma reacțiilor anodice, metalul din care este fabricat anodul fie trece în soluție sub formă de ioni, fie formează săruri și oxizi puțin solubili sau insolubili, care sedimentează lângă suprafața electrodului. Prin urmare, materialul pentru fabricația electrozilor utilizați ca anozi pentru tratarea apei de băut se alege cu mare grijă, evitând topirea lor în electrolit.

Însă nu există anozi care să fie complet insolubili. Pentru fiecare material există condiții în care acesta nu mai este pasiv și se distruge prin coroziune (printre astfel de condiții menționăm: pH-ul, temperatura, compoziția soluției, potențialul anodului și densitatea curentului electric). Se disting 3 grupe de metale în condiții de polarizare anodică:

  • Metalele care se dizolvă, formând ioni hidratați simpli sau compuși: Mn, Zn, Cd, V, Cr, Fe, Mo;
  • Metalele care se oxidează, formându-se pe suprafața anodului un strat de oxid cu proprietăți semiconductoare (de exemplu titan);
  • Metalele platinice, care emit clor, oxigen și produc compuși ai oxigenului.

Metalele din cel de-al doilea grup (de exemplu, titan), nu pot fi utilizate singure ca anozi, din cauza stratului de oxid – acesta limitează în mod substanțial densitatea de curent cu care ar putea funcționa un asemenea anod. În același timp, datorită caracteristicilor înalte de rezistență și a prețului acceptabil, de obicei metalele din grupa 2 se utilizează ca bază, asupra căreia se aplică un strat activ din cea de-a treia grupă menționată mai sus – pentru electrozii cu o astfel de compoziție, procesul de oxidare a suprafeței (inclusiv a stratului de titan) este foarte lent și în consecință termenul de funcționare se prelungește la ani de zile.

Alegerea între metalele platinice se face în funcție de preț și proprietățile necesare: cele mai răspândite sunt platina, iridiul și ruteniul. Repetăm, însă, că alegerea metalului contează în primul rând pentru anod.

Tipuri de ionizatoare

Ionizatoarele pot fi instantanee sau statice. Cele din prima grupă se leagă la robinet și asigură prepararea imediată a apei ionizate în cantitățile necesare. Aceste modele au mai mulți electrozi (este esențial, fiindcă în timpul electrolizei toată apa trebuie să aibă contact cu electrozi) și sunt mult mai scumpe.

Cele din al doilea grup reprezintă o variantă mai economică – o schemă electrică cu doi electrozi și cu două vase, împărțite cu ajutorul unui material care să permită trecerea ionilor (în unele cazuri este ceramică, în altele carton sau hârtie de calc). Sunt statice, fiindcă apa nu trece prin ele – vasele trebuie umplute, iar după aceea apa din ele se expune la electroliză. Timpul de pregătire a apei ionizate pentru un consum zilnic variază între 10-20 de minute (în funcție de nivelul de mineralizare a apei).

În momentul de față, în Rusia, Belarus, Ucraina și Lituania se oferă câteva modele de ionizatoare statice: IVA 2, Melesta, AP, Acqualife etc. Sunt foarte apreciate datorită prețului acceptabil și îndeplinirii cu succes a funcțiilor.

Aparatele pe care le găsiți pe acest site aparțin celui de-al doilea grup. Sunt realizate cu o schemă electrică solidă, au doi electrozi (catod din oțel inox alimentar, anod din titan acoperit cu oxid de ruteniu), și permit obținerea apei ionizate cu valori pH cuprinse între 2,64 – 11,23 și valorile redox + 765 / – 741, în condiții sigure.

1 review for Ionizator apă Iva2 Silver cu ioni de argint

  1. Andrei Munteanu

    Aparat de calitate, livrare rapida, recomand!

Add a review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *