Blog

Apa activată pentru tratarea infecțiilor intestinale

„Acțiunea selectivă a apei acide, adică capacitatea ei de a distruge, în mod preponderent, microflora patogenă, fără să afecteze microflora indigenă – este foarte folositoare în cazul infecțiilor intestinale (salmoneloză și dizenterie). Aceste proprietăți ale anolitului sunt descrise și argumentate cel mai bine în articolul dedicat tratării disbacteriozei cu ajutorul apei acide.

Pentru infecțiile intestinale, recomandăm să beți apa acidă câte 50 ml de 3 ori pe zi, și să faceți clisme cu apa moartă (30 ml, de 2 ori pe zi – clismele cu apa acidă se fac după o clismă pentru curățare și actul defecării) timp de 2-3 zile. Apa acidă se pregătește din ser fiziologic sau apa de la robinet (puteți adăuga 3 g de sare în vasul cu anod). Trebuie să folosiți apa acidă cu următoarele caracteristici: pH 3,5-3, Redox: +950 – +1000 mV.

Cercetările noastre au dovedit că apa acidă cu asemenea caracteristici distruge cel mai eficient bacteriile Salmonella și Shigella, și corectează disbacterioza intestinală.

Apa acidă (moartă) a avut un efect foarte benefic, a atenuat simptoamele dizenteriei, a reglat scaunul la 78,3% din pacienți (normalizarea scaunului a avut loc deja la a-două zi de tratament la 87,6% din pacienți), a reglat funcțiile enzimatice ale intestinului gros și celui subțire, a normalizat echilibrul hidroelectrolitic.

După 2-3 zile de tratament cu apa acidă (anolit), am trecut la tratament cu apa alcalină (vie) după următoarea schemă: de băut câte 250 ml de 3 ori pe zi și clisme de 50 ml de 2 ori pe zi, timp de 3-5 zile. Am pregătit apa alcalină folosind ser fiziologic sau apa de la robinet cu adaos de 9 g de sare la 1 litru. Am utilizat apa alcalină cu următoarele caracteristici: pH 9,5 – 10,5, Redox: – 400 – – 600 mV. Această schemă permite să atenuați durerea și balonarea, să eliminați urme de sânge și puroi.

Rezultatele experimentelor noastre arătă că apa alcalină cu acestea valori:

  • are efect cel mai puternic asupra proceselor locale și generale ale sistemului imunitar;
  • accelerează vindecarea și regenerarea țesuturilor la nivelul mucoaselor intestinului gros și cel subțire.

Analizele pacienților tratați cu apa activată electrochimic arătă titrele mai mari de anticorpi față de rezultatele pacienților care au primit un tratament tradițional. De asemenea, am constatat o stare foarte bună  a mucoasei intestinului după tratament cu apa acidă și alcalină și vindecarea completă a ulcerațiilor.

În mediu, pacienții cu salmoneloză sau dizenterie tratați cu apa acidă și apa alcalină s-au vindecat cu 30-35% mai repede, ceea ce ne permite să constatăm eficiența deosebită a acestei metode de tratare a infecțiilor intestinale”[1].

Tratarea dizenteriei, indicații generale:

Tratarea dizenteriei presupune tratament general și local. Tratamentul general cuprinde un regim alimentar, care să ușureze cât se poate de mult munca tractului gastrointestinal: se exclud produsele bogate în fibre vegetale (legume și fructe proaspete care stimulează peristaltismul intestinal). Mesele alimentare trebuie să fie substanțiale, se recomandă consumul carbohidraților care se asimilează ușor – hrișcă, arpacaș, ovăz. De asemenea, se recomandă ceaiul verde și de măceșe. Tratamentul medicamentos presupune prescrierea produselor cu efect antibacterian (furazolidon 0,1 de 4 ori pe zi timp de 5 zile, apa acidă câte 70 ml de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mâncare, timp de 2 zile), preparate imunostimulatoare și pentru accelerarea proceselor regeneratoare (apa alcalină câte 70 de ml, de 3 ori pe zi, începând cu a 3-ea zi de tratament, cu 30 de minute înainte de mâncare, timp de 5 zile). Tratamentul local presupune clisme terapeutice cu apa acidă timp de 2 zile, iar începând cu a 3-ea zi – clisme cu apa alcalină, timp de 5 zile.

Tratamentul dizenteriei acute: se bea apa acidă de temperatura 30-35°C. Pentru a-o pregăti, umpleți vasele aparatului cu apa fiartă răcită și adăugați în vasul cu anod 1/3 de linguriță de sare. Timpul electrolizei – 12 minute. Apa acidă, pregătită în felul acesta, se consumă de 3 ori pe zi timp de 2 zile, câte 70 ml, cu 30 minute înainte de masă.

În același timp se fac clisme cu apa acidă, pregătită conform instrucțiunilor de mai sus. Pentru clismele terapeutice se ia câte 50 ml de anolit. Clismele terapeutice se fac 15-20 min după clisma de curățare (acestea se fac cu soluție de acid permanganic, furacilină, sau pur și simplu apa fiartă, cantitate – 1-1,5 l). Începând cu a 3-ea zi, tratamentul se face cu apa alcalină.

Apa alcalină se bea o dată pe zi, câte 100 ml, cu 30 min înainte de masă, timp de 3-5 zile. Apa alcalină se pregătește folosind apa fiartă și răcită, adăugând 1/3 ling. de sare în vasul cu anod. Timpul electrolizei – 6 minute. Începând cu a 3-ea zi se recomandă clisme cu apa alcalină (t – 40 – 45°C) pregătită conform instrucțiunilor de mai sus.

Pentru clismele terapeutice se ia câte 30-50 ml de apa alcalină și se face o clismă 15-20 min după o clismă de curățare. Apa alcalină are un efect puternic antiinflamator, regenerator și imunostimulator. Deja la a 4-a zi de tratament dispar durerile, iar la a 3-ea zi sunt eliminate sângele și puroi. Apa alcalină contribuie la vindecarea mai rapidă a ulcerațiilor la mucoasa intestinală.

Dizenteria cronică se tratează după schema de mai sus, însă apa acidă se va consuma (ca o soluție de băut și clisme) timp de 5 zile, iar apa alcalină – timp de 22-24 zile (tratamentul trebuie continuat și după ce dispar simptoamele clinice).

Pentru profilaxia dizenteriei se recomandă următoarele măsuri:

  • Spălați legume și fructe cu apa acidă timp de 3 minute (apa acidă se pregătește din apa de la robinet cu adaos de sare (1/2 ling la 1 l), durata electrolizei – 15 minute). Apoi clătiți legume și fructe cu apa de la robinet.
  • Spălați mâinile cu același soluție de apa acidă timp de 3-4 minute.
  • Dacă aveți îndoieli privind calitatea apei de băut, puteți să-o dezinfectați folosind apa acidă pregătită conform instrucțiunilor de mai sus în proporție 1:15 (o măsură de apa acidă, 15 măsuri de apa de băut). Astfel, apa își păstrează proprietățile organoleptice, dar este complet privită de bacteriile care provoacă dizenterie.
  • Dacă există un pericol de infectare acasă, vasele și alte obiecte de uz comun se lasă în apa acidă, pregătită conform instrucțiunilor de mai sus, timp de 20-30 min. Lăsați lenjeria și prosoapele, precum și hainele de afară în apa acidă timp de 30 min, apoi clătiți-le cu apa de la robinet. Nu puneți împreuna hainele colorate și cele albe – hainele colorate se pot decolora.
  • Obiectele sanitare pe care le a folosit omul bolnav se acoperă cu apa acidă (300 ml la 1 m.p.) și se lasă timp de 25-30 min, apoi se clătesc cu apa fierbinte. 

Tratarea salmonelozei, indicații generale:

Tratamentul salmonelozei trebuie să fie complex, presupune un regim special alimentar, tratament patogenetic și utilizarea soluțiilor activate. Mesele alimentare exclud produse bogate în fibre vegetale, produse prăjite sau condimentate.

Scopul tratamentului general este eliminarea intoxicației. Așadar, se vor folosi soluții de sodiu, de exemplu, soluția lui Ringer. Se folosesc, de asemenea, derivați de nitrofuran: furazolidon 0,1 de 3 ori de zi, timp de 5 zile.

În primele ore de boală se face un lavaj gastric. Pe lângă această, este foarte eficient tratamentul cu apa activată, care trebuie început, de asemenea, în primele ore de boală.

Apa acidă se bea de temperatura 30-35°C. Pentru a-o pregăti, umpleți vasele aparatului cu apa fiartă răcită și adăugați în vasul cu anod 1/3 de linguriță de sare. Timpul electrolizei – 12 minute. Apa acidă, pregătită în felul acesta, se consumă de 3 ori pe zi timp de 2 zile, câte 70 – 100 ml, cu 30 minute înainte de masă.

În același timp se fac clisme cu apa acidă, pregătită conform instrucțiunilor de mai sus. Pentru clismele terapeutice se ia câte 30-50 ml de anolit. Clismele terapeutice se fac 15-20 min după clisma de curățare (acestea se fac cu soluție de acid permanganic, furacilină, sau pur și simplu apa fiartă, cantitate – 1-1,5 l). Schema de tratament (clisma de curățare – clisma cu apa acidă) se repetă după fiecare 16-18 ore timp de 2 zile. Începând cu a 3-ea zi, se face tratament cu apa alcalină.

Apa alcalină se pregătește folosind apa fiartă și răcită, adăugând 1/3 ling. de sare în vasul cu anod. Timpul electrolizei – 6 minute. Beți câte 100-150 ml de apa alcalină de 3 ori pe zi, cu 30 min înainte de masă până vă reveniți complet din boală (în medie, timp de 5-6 zile). O dată pe zi, mai bine seară, se face o clismă cu apa alcalină (30-50 ml, t – 35 – 40°C), 15-20 min după o clismă de curățare.

Pentru profilaxia salmonelozei se recomandă următoarele măsuri:

  • Carnea de bovine, capre și păsare, care poate fi infectată cu Salmonella, se lăsă în apa acidă timp de 15-20 min. (Soluția se pregătește din apa de la robinet cu adaos de ½ linguriță de sare în vasul cu anod și se activează timp de 12 minute). Apoi produsele se spălă în apa curgătoare timp de 5-7 minute.
  • Ouăle, la fel, se lăsă în apa acidă timp de 15-20 min. Dacă ouăle sunt foarte murdare, trebuie întâi spălate cu apa alcalină (pregătită din apa de la robinet cu adaos de 1/3 lingurița de sare în vasul cu anod). Soluția se activează timp de 7 minute. Apa alcalină, pregătită în acest fel, spălă foarte bine. Apoi ouăle se lăsă în apa acidă timp de 15-20 min, iar apoi se spăla cu apa de la robinet.
  • Dacă aveți îndoieli privind calitatea apei de băut, puteți să-o dezinfectați folosind apa acidă pregătită conform instrucțiunilor de mai sus în proporție 1:15 (o măsură de apa acidă, 15 măsuri de apa de băut). Astfel, apa își păstrează proprietățile organoleptice, dar este complet privită de Salmonella Typhimurium

[1] Traducere adaptată a articolului „Utilizarea apei activate electrochimic pentru tratarea infecțiilor intestinale (salmoneloză, dizenterie)” de Nazarov Sh.N., publicat în cartea „Apa vie – mituri și realitate”, 1998, MIS-RT.

Indicații pentru tratarea infecțiilor intestinale traduse din lucrarea „Apa vie – mituri și realitate” (Secțiunea „Recomandările metodologice pentru utilizarea soluțiilor activate în profilaxia și tratamentul celor mai comune afecțiuni ale omului”, art. 16-17). N. trad.

 

Leave your thought