Blog

Mecanismul acțiunii terapeutice a apei argintate

„Medicii au constatat că apa argintată are un efect benefic asupra proceselor de vindecare și stimulează sistemul imunitar. În cele mai multe cazuri, prin efectul lor antibacterian, ionii de argint normalizează microflora intestinală fără să provoace disbacterioză.

Mai mult decât atât, mulți medici recomandă apa argintată pentru profilaxia gripei, răcelii, bolilor sistemului digestiv, stomatitelor, bolilor infecțioase ale urechii, gâtului, nasului, pentru tratarea infecțiilor la ochi, a ulcerelor trofice, a rănilor și a arsurilor. Apa argintată are un efect benefic în caz de bruceloză, astm bronșic, artrita reumatoidă.

Conform cercetărilor, acțiunea argintului asupra celulelor bacteriilor, este asigurată prin faptul că membrana celulară îl absoarbe. Astfel, membrana își îndeplinește funcțiunea apărătoare. În această situație celula rămâne viabilă, dar își pierde capacitatea de a se replica, adică metalul are un efect bacteriostatic. Atunci când pe suprafața celulei se acumulează un exces de argint, argintul începe să pătrundă activ în celulă. Aici se oprește la nivelul membranei citoplasmatice, unde se regăsesc sistemele enzimatice celulare de bază.

Pentru a provoca moartea celulei unui microb, este de ajuns să se blocheze doar o enzimă la nivelul membranei citoplasmatice. Ionii de argint blochează majoritatea enzimelor microorganismului, provocând astfel, moartea acestuia.

Apa argintată prin electroliză este apă obișnuită saturată de ionii de argint și particule fine de argint coloidal.

Numeroasele cercetări (inclusiv și studiile lui Uglov), au dovedit că argintul are capacitatea de a distruge bacteriile patogene de 1750 ori mai puternică decât acidul carbolic (fenolul), de 3,5 ori mai puternică decât clorura de mercur și de 5 ori mai puternică decât clorul, în aceeași concentrație!

În același timp, apa argintată nu reprezintă nici un pericol pentru organismul uman, cu condiția că este pregătită în mod corespunzător și se utilizează în concentrația optimă.

Astăzi, una dintre cele mai importante probleme ale medicinii este căutarea mijloacelor eficiente pentru combaterea virușilor, bacteriilor sau ciupercilor. În această privință, este esențială dezvoltarea modurilor de a distruge formele microbiene care au căpătat rezistență față de antibioticele, de exemplu, stafilococul auriu, shigella (provoacă dizenteria bacilară), bacilul de tubercul. În ziua de astăzi, unele dintre aceste microorganisme au dezvoltat rezistență față de antibiotice, chiar și cele de ultima generație (niște medicamente foarte toxice). Și acestea, sunt doar bacteriile care se întâlnesc cel mai frecvent pe planeta noastră. Replicarea lor neoprită poate provoca adevărate epidemii în lipsa unor mijloace eficiente de apărare. Nu mai menționăm acele mii de microbi care se întâlneau destul de rar înainte, iar acum s-au răspândit foarte mult.

În această privință, apa argintată are foarte multe avantaje în comparație cu toate medicamentele antimicrobiene cunoscute (de la penicilină la vancomicină). Nu au fost înregistrate cazurile în care microorganismele patogene deveneau rezistente la argint!

Unele soluții pot fi pregătite și acasă. Mulți oameni știu că apa păstrată într-un vas de argint sau apa cu un obiect de argint în ea, capătă proprietăți terapeutice după câteva zile. Soluțiile pregătite în acest fel sunt foarte slabe, dar și ele au un efect destul de puternic asupra corpului uman. În același timp, este imposibil ca soluțiile de tipul acesta să conțină o supradoză de argint. Așadar, nu există restricții în privința consumului lor.

Nu orice argint este benefic pentru sănătate

Pregătirea apei argintate acasă, este legată de anumite pericole de care trebuie să ținem cont în mod obligatoriu. În primul rând, în natură argintul întotdeauna are niște „companioni” – metalele grele. De regulă, acestea sunt cadmiu și plumb. De obicei, pentru fabricarea bijuteriilor și a tacâmurilor nu se folosește argintul pur, ceea ce înseamnă că materialul lor conține și unele substanțe cancerigene. În al-doilea rând, orice obiect din argint, chiar și foarte pur, conține adaosuri utilizate pentru a îmbunătăți proprietățile metalului.

Atunci când puneți asemenea obiecte în apă, argintul se difuzează foarte încet și efectul impurităților este nesemnificativ, fiind-că ajung în apă în cantități foarte mici și nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate.

Situația se schimbă drastic atunci când încercați să obțineți apa argintată prin electroliză, folosind argintul din bijuterii sau tacâmuri. În ultima vreme, pe Internet se pot găsi diferite „rețete” pentru pregătirea apei argintate electrolitice, folosind obiecte de argint din casă (vase, monede, lanțuri). Evitați asemenea metode și „rețete”!

Aliajele sunt interzise pentru electroliză! În caz de reacție chimică, toate componențele aliajului ajung în soluție sub forma ionică (adică în cea mai activă formă)!

Este evident, că apa obținută în rezultatul electrolizei folosind argintul impur va aduce în organism și metalele grele „însoțitoare”. Și se cunoaște că acumularea cadmiului și a plumbului în organe poate provoca unele afecțiuni foarte grave – de la disfuncție a aparatului urinar și reproducător, insuficiența renală și ciroză – la infarctul de miocard și cancer. Pentru pregătirea apei argintate se utilizează doar argintul de puritate 999.9.

Fragmente din lucrarea lui L. Taranov, I. Fillipova: „Apa argintată. Metoda lui Taranov”, Sankt-Petersburg, Dilya, 2017, pp. 53-58, n.trad.

Leave your thought