Blog

Apa argintată pentru răceli și viroze

Am prezentat deja câteva fragmente din lucrarea lui L. Taranov „Apa argintată: Metoda lui Taranov (vezi articolele: Uz terapeutic al argintului: trecut și prezent și Mecanismul acțiunii terapeutice a apei argintate). Datele teoretice de aici, sunt într-adevăr impresionante. Însă, valoarea cea mai mare a  cărții prezentate sunt numeroasele cazuri practice de utilizare a apei argintate pentru o serie întreagă de afecțiuni și boli. Autorul descrie în mod foarte precis și detaliat, atât rezultatele terapiei propuse cât și dozele și modul de administrare a apei argintate. În cele ce urmează vom publica o serie de articole pe baza lucrării menționate, iar primul dintre acestea este dedicat bolilor respiratorii.

Fragmente din lucrarea „Apa argintată. Metoda lui Taranov”, Sankt-Petersburg, Dilya, 2017, pp. 95-100, 126, 143-144

Apa argintată – un antibiotic natural 

„O rudă din Kolomna mi-a dat un telefon. Era tare îngrijoartă, mi-a spus că fetița ei de 9 luni avea o febră foarte mare, dar medicii nu au putut să-i pună un diagnostic.

I-am recomandat să-i dea fetiței să bea apa argintată cu concentrație de 0.1 mg/l, dar i-am spus să nu-l informeze pe medicul de familie. Am fost absolut sigur că tratamentul cu apa argintată va fi eficient și inofensiv, dar, fiind departe, nu puteam să o ajut în cazul în care medicul ar fi obiectat. A două zi, medicul-pediatru, care s-a grăbit la copilașul foarte bolnav, l-a găsit absolut sănătos. Nu a putut să înțeleagă nimic, doar a exclamat: „Nu se poate să fi avut ieri febră 39 °C, și astăzi nu are nimic!”. Părinții nu au spus nimic. Copilul s-a făcut bine într-o zi. Efectul apei argintate a persistat. Se poate și așa…”

„Domnul G. C. a venit la mine din cauza unei rinoree severe. S-a exprimat în felul următor: „Mă înec pur și simplu cu secrețiile”. I-am recomandat să-și pună tampoane cu apa argintată de concentrația 35 mg/l între gingie și obraz din ambele părți, cât mai aproape de laringe, apoi să clătească rinofaringele cu soluție de aceeași concentrație încălzită până la 30-32°C o dată la 2 ore. Domnul a început să facă aceste proceduri seara. Și a lăsat tampoanele timp de o noapte. A doua zi dimineața a fost foarte surprins, fiind-că nu a mai rămas nicio urmă de boală: nasul a fost curat, iar batista pregătită pentru o zi la serviciu, a rămas neatinsă. La lucru (am fost colegi), a venit la mine de trei ori să-mi mulțumească. S-a vindecat în doar câteva ore”.

„O familie cu mai mulți copii, locuia într-o singură cameră. Unul dintre copilași a luat o gripă severă. Bineînțeles, și ceilalți copiii urmau să ia boala. Părinții mi-au cerut un sfat și le-am recomandat să pulverizeze apa argintată de concentrația 35 mg/l în cameră (asemenea pulverizări pot fi făcute cu ajutorul aspiratorului sau al unui pulverizator mic pentru plante).

Rezultatul a fost uimitor: copilașul bolnav s-a vindecat foarte repede, și niciunul dintre ceilalți 5 copii nu a luat viroză. Au pulverizat 0.5 l de apă argintată într-o cameră cu suprafața de 21 m.p.

Comentariul autorului: din experiența mea îndelungată, pot să afirm cu siguranță că apa argintată nu este doar eficientă, este foarte eficientă în tratarea răcelilor, gripelor și a virozelor. Pe lângă aceasta, apa argintată nu are efecte adverse, spre deosebire de antibioticele moderne.

În caz de răceală sau gripă, puteți folosi apa argintată în felul următor:

  • Tampoane în caz de stomatită sau paradontoză;
  • Pulverizări (în caz de epidemii sau dacă s-a îmbolnăvit un membru al familiei;
  • Uz intern (în caz de orice formă de boli infecțioase);
  • Comprese (aplicați apa argintată în caz de bronșite, pneumonie, tuse uscată);
  • Spălări, picături, clătiri (pentru tratarea adenoizilor, a rinoreii, sinuzitelor, administrați apa argintată în nas cu pipeta, clătiți rinofaringele);
  • Clătiri (în caz de amigdalită, traheită, laringită).

Apa argintată pentru profilaxia bolilor la copii

Am o cunoștință – este bunica unui băiețel pe care părinții au încercat să-l ducă la grădiniță de 4 ori. De fiecare dată a putut să meargă doar o săptămână – apoi începea să-i curgă nasul, urma tusea cu complicații (bronșită sau pneumonie) și copilul petrecea o lună de zile acasă. După ce se întorcea la grădiniță, procesul de repeta. Medicii au explicat faptul prin „imunitatea scăzută” și i-au prescris niște medicamente imunostimulatori („Immunal” etc.), care nu au ajutat nici măcar un pic.

I-am sfătuit să-i administreze în nas apa argintată la primele simptoame de secreții și să bea apa argintată (concentrație 1 mg/l) cu sirop de măceșe – câte 100 ml.

Sistemul imunitar al copilului și-a revenit foarte repede și băiețelul a început să meargă normal la grădiniță.

Un alt pacient de al meu – un copilași de 3 ani – nu putea să meargă la grădiniță, fiind-că cea mai ușoară viroză sau infecție ducea la crize astmatice. Mama lui era într-o situație foarte gravă – putea să-și piardă serviciul, dacă mai rămânea cu fiul său acasă, iar familia nu putea să-și permită să se lipsească de un venit.

Au încercat apa argintată: i-am recomandat o cură de o jumătate de pahar pe zi (concentrație 10 mg/l). Aceeași soluție a fost folosită pentru picături în nas în caz de secreții. După o jumătate de an am avut primele rezultate – o viroză a trecut fără dispnee (lipsa de aer, senzație de sufocare). După un an de zile copilul a putut să meargă normal la gradiniță.

Comentariul autorului: Din păcate am puțină experiență cu alergii la copii. Totuși, sunt sigur că în caz de componență astmatică, apa argintată facilitează eliminarea secrețiilor, dezinfectează bronșii și accelerează însănătoșirea. Restul de viroze, răceli și boli infecțioase respiratorii se vindecă cu apa argintată 100%, și, pe lânga aceasta, apa argintată stimulează sistemul imunitar. Nu îmi asum scopul să explic mecanismul de acțiune a apei argintate în aceste cazuri – va fi demonstrat și descris de organizații științifice mari, care se vor interesa la un moment dat (sunt foarte încrezător în lucrul acesta), – de metoda mea.

Ionoforeză în caz de boli respiratorii 

Am cunoscut un copil de 9 ani, D.S. Era tare răcit, nu putea deloc să respire cu nasul. Atunci când a început să-și piardă progresiv auzul, bunica lui m-a găsit pe mine.

L-am tratat cu ionoforeză. Am pus electrozii lângă urechi, astfel, încât sinusurile nazale erau în raza de acțiune a electrozilor. Am desfășurat tratamentul seara, înainte de culcare. Chiar din prima noapte au început să iasă secrețiile abundente cu sânge. După trei zile, am făcut încă o ședință. Ca rezultat, nasul băiatului s-a eliberat și auzul și-a revenit.

Comentariul autorului:

Trebuie să vă atrag atenția că nu este bine să beți apa argintată fără a fi nevoie. Nu are contraindicații, dar dacă o consumați tot timpul, ușurați foarte mult munca sistemului imunitar și al organismului în general, iar acesta trebuie să lucreze și să se descurce singur.

Pentru scopuri profilactice, puteți să consumați apa argintată înainte/sau în timpul epidemiilor de gripă sau anumite viroze, în perioade pline de stres.

Leave your thought